Betere bescherming voor singles bij online dating

Betere bescherming voor singles bij online dating

Singles kunnen voortaan van een betere bescherming profiteren bij online dating in het kader van het afsluiten van een betaald lidmaatschap. Er zijn acht grote datingwebsites die daarin nu meer duidelijkheid bieden.

Een voorbeeld van de betere bescherming voor singles bij online dating is dat er betere informatie wordt verstrekt over de kosten van een betaald membership. De inschrijving bij online datingsites is vrijwel altijd gratis, maar om van alle mogelijkheden gebruik te maken, is vaak een betaald lidmaatschap nodig. Naast de betere informatie over het betaalde lidmaatschap wordt vanaf nu bij acht grote datingsites ook meer uitleg gegeven over het opzeggen van het abonnement en wordt duidelijk gemaakt, waar de singles met vragen terecht kunnen.

Het bovenstaande is door de Autoriteit Consument & Markt naar buiten gebracht. Er waren namelijk klachten binnengekomen bij de ConsuWijzer over onduidelijke informatie die verstrekt werd door datingsites. ACM stelt zich op het standpunt dat het voor singles duidelijk moet zijn wanneer er voor een betaald abonnement wordt gekozen. Bovendien geldt dat als er bijvoorbeeld een lidmaatschap wordt aangegaan voor een half jaar, het abonnement daarna opgezegd kan worden met een opzegtermijn van een maand. Dit is van toepassing als het lidmaatschap na het half jaar wordt omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Er zijn meerder bekende datingwebsites die de informatie hebben aangepast en meer duidelijkheid bieden ten aanzien van het betaald lidmaatschap. Daartoe behoren onder meer sites als Relatieplanet, Lexa, Parship en Match4Me. Bij deze websites is het voor singels in elk geval duidelijk wat de rechten en plichten zijn bij een betaald membership.


Dating nieuws
 • Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  Herfstactie en cocktail workshops bij Relatieplanet
  07-10-2019 lees
 • Online dating populair onder senioren en ouderen
  Online dating populair onder senioren en ouderen
  16-09-2019 lees
 • Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  02-09-2019 lees
 • Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  19-08-2019 lees
 • Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  05-08-2019 lees