Betere bescherming voor singles bij online dating

Betere bescherming voor singles bij online dating

Singles kunnen voortaan van een betere bescherming profiteren bij online dating in het kader van het afsluiten van een betaald lidmaatschap. Er zijn acht grote datingwebsites die daarin nu meer duidelijkheid bieden.

Een voorbeeld van de betere bescherming voor singles bij online dating is dat er betere informatie wordt verstrekt over de kosten van een betaald membership. De inschrijving bij online datingsites is vrijwel altijd gratis, maar om van alle mogelijkheden gebruik te maken, is vaak een betaald lidmaatschap nodig. Naast de betere informatie over het betaalde lidmaatschap wordt vanaf nu bij acht grote datingsites ook meer uitleg gegeven over het opzeggen van het abonnement en wordt duidelijk gemaakt, waar de singles met vragen terecht kunnen.

Het bovenstaande is door de Autoriteit Consument & Markt naar buiten gebracht. Er waren namelijk klachten binnengekomen bij de ConsuWijzer over onduidelijke informatie die verstrekt werd door datingsites. ACM stelt zich op het standpunt dat het voor singles duidelijk moet zijn wanneer er voor een betaald abonnement wordt gekozen. Bovendien geldt dat als er bijvoorbeeld een lidmaatschap wordt aangegaan voor een half jaar, het abonnement daarna opgezegd kan worden met een opzegtermijn van een maand. Dit is van toepassing als het lidmaatschap na het half jaar wordt omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd. Er zijn meerder bekende datingwebsites die de informatie hebben aangepast en meer duidelijkheid bieden ten aanzien van het betaald lidmaatschap. Daartoe behoren onder meer sites als Relatieplanet, Lexa, Parship en Match4Me. Bij deze websites is het voor singels in elk geval duidelijk wat de rechten en plichten zijn bij een betaald membership.


Dating nieuws
 • Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  19-02-2018 lees
 • Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  12-02-2018 lees
 • Win een leuke date op Valentijnsdag
  Win een leuke date op Valentijnsdag
  05-02-2018 lees
 • Unieke reis voor singles naar Curaçao
  Unieke reis voor singles naar Curaçao
  22-01-2018 lees
 • Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  15-01-2018 lees