Lichaamstaal belangrijk bij beoordeling datingprofiel

Lichaamstaal belangrijk bij beoordeling datingprofiel

Er is een Amerikaans onderzoek gepubliceerd, waaruit is gebleken dat lichaamstaal een belangrijke rol inneemt bij de beoordeling van een datingprofiel. De wijze waarop je als single staat afgebeeld op de foto laat namelijk een bepaalde indruk achter.

Het onderzoek dat in Proceeding of The National Academy of Sciences is verschenen, wijst uit dat singles met een open en krachtige uitstraling op het datingprofiel vaker reacties krijgen met een positief karakter. Een gesloten houding op een foto maakt een minder goede indruk. Het wordt daarom afgeraden om met de armen over elkaar op de foto te gaan of de armen voor het lichaam te houden. Dat geeft namelijk een gesloten indruk en bij een gesloten indruk is men minder snel geneigd om contact te leggen. Wat wel wordt gewaardeerd, is een foto waarbij bijvoorbeeld de armen omhoog worden gegooid en natuurlijk is een glimlach of nog bredere spontane lach ook goed.

De aantrekkelijkheid van een foto is onder meer afhankelijk van de lichaamstaal en lichaamshouding die wordt aangenomen. Een krachtige en open houding van het lichaam wordt gekoppeld aan positieve eigenschappen, waarbij je onder meer kunt denken aan succes en zelfvertrouwen. De profielfoto is uiteraard niet het enige aspect dat belangrijk is, maar vormt wel de basis voor een eerste indruk. Nadat de eerste indruk is geweest die al positief of negatief kan zijn, zal er al dan niet verder worden gekeken naar de overige informatie die bij het datingprofiel staat vermeld. Op basis van de gegevens van het onderzoek kan aangeraden worden om in elk geval veel aandacht aan de foto te besteden en daarop een positieven en open houding aan te nemen.


Dating nieuws
 • Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  06-01-2020 lees
 • Lexa maakt van daten voor singles een event
  Lexa maakt van daten voor singles een event
  16-12-2019 lees
 • Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  02-12-2019 lees
 • Leuke dating events voor single 50plussers
  Leuke dating events voor single 50plussers
  18-11-2019 lees
 • Date event voor single ouders met kinderen
  Date event voor single ouders met kinderen
  04-11-2019 lees