Lichaamstaal belangrijk bij beoordeling datingprofiel

Lichaamstaal belangrijk bij beoordeling datingprofiel

Er is een Amerikaans onderzoek gepubliceerd, waaruit is gebleken dat lichaamstaal een belangrijke rol inneemt bij de beoordeling van een datingprofiel. De wijze waarop je als single staat afgebeeld op de foto laat namelijk een bepaalde indruk achter.

Het onderzoek dat in Proceeding of The National Academy of Sciences is verschenen, wijst uit dat singles met een open en krachtige uitstraling op het datingprofiel vaker reacties krijgen met een positief karakter. Een gesloten houding op een foto maakt een minder goede indruk. Het wordt daarom afgeraden om met de armen over elkaar op de foto te gaan of de armen voor het lichaam te houden. Dat geeft namelijk een gesloten indruk en bij een gesloten indruk is men minder snel geneigd om contact te leggen. Wat wel wordt gewaardeerd, is een foto waarbij bijvoorbeeld de armen omhoog worden gegooid en natuurlijk is een glimlach of nog bredere spontane lach ook goed.

De aantrekkelijkheid van een foto is onder meer afhankelijk van de lichaamstaal en lichaamshouding die wordt aangenomen. Een krachtige en open houding van het lichaam wordt gekoppeld aan positieve eigenschappen, waarbij je onder meer kunt denken aan succes en zelfvertrouwen. De profielfoto is uiteraard niet het enige aspect dat belangrijk is, maar vormt wel de basis voor een eerste indruk. Nadat de eerste indruk is geweest die al positief of negatief kan zijn, zal er al dan niet verder worden gekeken naar de overige informatie die bij het datingprofiel staat vermeld. Op basis van de gegevens van het onderzoek kan aangeraden worden om in elk geval veel aandacht aan de foto te besteden en daarop een positieven en open houding aan te nemen.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees