Fraude met online dating gegroeid

Fraude met online dating gegroeid

Online dating is leuk en spannend, want er wordt altijd een mogelijkheid geboden om een nieuwe liefde te ontmoeten. Het is echter wel belangrijk om je aan te melden bij een betrouwbare site voor online dating in Nederland, want het aantal fraudegevallen op het gebied van online dating is explosief gegroeid. Bovendien zijn er sites, waarop nepprofielen bestaan en waar er geld gevraagd wordt om berichten met deze nepprofielen uit te wisselen.

Het aantal meldingen op het gebied van fraude is in de afgelopen zes maanden enorm gegroeid en het totale schadebedrag waar singles mee te maken hebben gehad in die periode komt uit op 1,2 miljoen euro. De Fraudehelpdesk laat weten dat de stijging van het aantal meldingen is te wijten aan de toename van het aantal single ouderen die zich ook steeds meer toeleggen op online dating en sociale media. Er kunnen een aantal risicogroepen worden onderscheiden die meer risico lopen om met fraude op het gebied van online dating in aanmerking te komen. Het gaat dan onder meer om singles van wie hun partner is overleden of die gescheiden zijn.

Slachtoffers worden benaderd via datingsites en nadat er contact is gelegd en een band is opgebouwd komt al snel het verzoek om geld over te maken in verband met situaties, zoals een ziek familielid of problemen met de bank. Er wordt altijd aangeraden om nooit geld over te maken hoe zielig het verhaal ook is. Het geld kan dan namelijk als verloren worden beschouwd en bovendien is er geen sprake van een serieuze partner. Wie eenmaal geld heeft overgemaakt, zal al snel weer benaderd worden om dat nog een keer te doen.

 


Dating nieuws
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees