Minder uitgaven aan dates

Minder uitgaven aan dates

In het afgelopen jaar zijn de Nederlanders vaker op date gegaan, maar is er aan het daten wel minder geld besteed in vergelijking met 2015. Dat is gebleken uit het LoveEconomy onderzoek dat in opdracht van online datingsite Lexa is uitgevoerd door TNS. De inkomsten voor de datingindustrie in Nederland zijn gedaald met 11 procent tot een bedrag van 684 miljoen euro. Als dat naar degene die date wordt omgerekend, komt dat neer op een bedrag van 523 euro. Er zijn 1,3 miljoen personen die actief daten en per date wordt er een gemiddeld bedrag besteed van 31,50 euro. Er zijn ook uitgaven die gestegen zijn in plaats van gedaald en dat is het geld dat uitgegeven is aan voorbehoedsmiddelen. Deze omvatten 3 procent van de uitgaven voor daten.

Een date hoeft overigens niet veel te kosten en singles die relatief veel op date gaan, kunnen daar uiteraard ook rekening mee houden. Een wandeling door het bos of over het strand hoeft niets te kosten, maar wie afspreekt in een restaurant weet natuurlijk dat de date geld gaat kosten. Singles geven in verhouding meer uit doordat alle vaste lasten en kosten voor levensonderhoud zelf gedragen worden. Bovendien trekken singles er gemiddeld genomen ook wat vaker op uit. Overigens zijn de actieve singles die daten gezamenlijk 22 miljoen keer op een date geweest. Een actieve single date gemiddeld zeventien keer per jaar. Daarbij wordt vaak geld uitgegeven aan entertainment, restaurants en bars. Aan het onderzoek hebben bijna tienduizend personen meegedaan uit verschillende landen.


Dating nieuws
 • Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  18-02-2019 lees
 • Speeddaten in tram in Amsterdam
  Speeddaten in tram in Amsterdam
  11-02-2019 lees
 • Kennismakingsactie bij eMatching
  Kennismakingsactie bij eMatching
  04-02-2019 lees
 • Gezellige borrel met singles in Utrecht
  Gezellige borrel met singles in Utrecht
  28-01-2019 lees
 • Gratis reageren actie verlengd bij Pepper
  Gratis reageren actie verlengd bij Pepper
  21-01-2019 lees