Online dating of niet voor 3 miljoen singles in Nederland

Online dating of niet voor 3 miljoen singles in Nederland

Uit de cijfers van het Centraal Bureau Statistiek blijkt dat er in Nederland 3 miljoen singles wonen. Dat zijn er veel, maar dat betekent niet dat iedereen van deze groep op zoek is naar een partner en aan online dating doet. Een deel van het totale aantal singles is natuurlijk wel op zoek naar een leuke partner. Daarvan gaat een deel actief op zoek door zich in te schrijven bij een site voor online dating. Een ander deel laat het allemaal maar op zich afkomen en staat wel open voor de liefde, maar dan via de authentieke weg door deze in het gewone leven te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij de sportvereniging, hobbyclub, tijdens het uitgaan of gewoon om de hoek in de supermarkt.

Er is sprake van een grote groeit van het aantal singles als er gekeken wordt naar het verre verleden. De gegevens over de statistieken in 1947 laten een heel ander beeld zien. Toen waren er nog maar weinig singles met een aantal van 247.000. De normen en waarden waren in die tijd ook anders. Stellen gingen al jong trouwen en bleven vooral ook getrouwd zelfs als dat betekende dat men in het huwelijk niet meer gelukkig was. De reden van het single zijn in vroegere jaren is vooral toe te schrijven aan het overlijden van een partner. Nu wordt er veel minder getrouwd en is het aantal scheidingen fors toegenomen. Verder zijn er ook gewoon singles die ervoor kiezen om alleen te blijven. Wie wel op zoek wil naar een partner kan zich altijd inschrijven bij een site voor online dating.


Dating nieuws
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees