Online dating of niet voor 3 miljoen singles in Nederland

Online dating of niet voor 3 miljoen singles in Nederland

Uit de cijfers van het Centraal Bureau Statistiek blijkt dat er in Nederland 3 miljoen singles wonen. Dat zijn er veel, maar dat betekent niet dat iedereen van deze groep op zoek is naar een partner en aan online dating doet. Een deel van het totale aantal singles is natuurlijk wel op zoek naar een leuke partner. Daarvan gaat een deel actief op zoek door zich in te schrijven bij een site voor online dating. Een ander deel laat het allemaal maar op zich afkomen en staat wel open voor de liefde, maar dan via de authentieke weg door deze in het gewone leven te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij de sportvereniging, hobbyclub, tijdens het uitgaan of gewoon om de hoek in de supermarkt.

Er is sprake van een grote groeit van het aantal singles als er gekeken wordt naar het verre verleden. De gegevens over de statistieken in 1947 laten een heel ander beeld zien. Toen waren er nog maar weinig singles met een aantal van 247.000. De normen en waarden waren in die tijd ook anders. Stellen gingen al jong trouwen en bleven vooral ook getrouwd zelfs als dat betekende dat men in het huwelijk niet meer gelukkig was. De reden van het single zijn in vroegere jaren is vooral toe te schrijven aan het overlijden van een partner. Nu wordt er veel minder getrouwd en is het aantal scheidingen fors toegenomen. Verder zijn er ook gewoon singles die ervoor kiezen om alleen te blijven. Wie wel op zoek wil naar een partner kan zich altijd inschrijven bij een site voor online dating.


Dating nieuws
 • Als single naar Oerol met Relatieplanet
  Als single naar Oerol met Relatieplanet
  20-01-2020 lees
 • Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  06-01-2020 lees
 • Lexa maakt van daten voor singles een event
  Lexa maakt van daten voor singles een event
  16-12-2019 lees
 • Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  02-12-2019 lees
 • Leuke dating events voor single 50plussers
  Leuke dating events voor single 50plussers
  18-11-2019 lees