Succesvol online daten in 3 stappen

Succesvol online daten in 3 stappen

Er zijn om succes te hebben op het gebied van online dating eigenlijk maar een paar stappen nodig. De eerste stap begint uiteraard met aanmelding op een datingsite. Daar zijn er veel van en het is natuurlijk aan te raden om een datingsite te zoeken waar de doelgroep zich bevindt. De aanmelding is gratis en naar keuze is er direct een abonnement af te sluiten. De drie stappen voor succesvol daten via een online datingsite beginnen dan. Lexa geeft hier zelfs een aantal tips voor, zoals laat zien wie je bent door over jezelf te praten. Humor is altijd een pluspuntje, maar er moet niet overdreven worden.

Eerlijkheid wordt op prijs gesteld en het is belangrijk om specifieke zoekcriteria in te vullen. Dat geeft namelijk meer kans om zelf benaderd te worden door singles die specifiek op zoek zijn naar iemand die dezelfde interesses heeft. Het is ook aan te raden om foto’s te plaatsen bij deze stap om de kans op succes te vergroten. Nadat de eerste stap is gevolgd, is het tijd om op zoek te gaan naar een leuke match. Lexa biedt hiervoor een gedetailleerde zoekfunctie. Als er een leuke single is ontdekt, is de derde stap het leggen van contact. Er kan dan een gesprek gestart worden en wie weet klikt het al meteen. Naast deze drie stappen voor succesvol online daten, is het uiteraard ook mogelijk om andere singles in het echt te ontmoeten. Lexa organiseert hiervoor iedere maand door heel Nederland weer leuke events.


Zo begin je succesvol met online daten

Zo begin je succesvol met online daten

Online daten is in deze tijd net even anders, omdat er minder gelegenheid is om in het echt af te spreken. Daar komt straks echter weer verandering in. Daarom is het wel ideaal om nu te beginnen met online daten. Hoe je dat succesvol doet ontdek je hier. 

Het is als eerste belangrijk een platform voor online daten te vinden waar jij de doelgroep bent. Er zijn allerlei keuzes wat dat betreft, zoals Pepper.nl, Relatieplanet.nl en Lexa.nl. Kies je bijvoorbeeld Lexa.nl dan is het onder meer mogelijk om kennis te maken met singles uit je eigen regio. De inschrijving voor al deze platforms voor online daten is overigens gratis. Je hebt echter een betaald membership nodig om alle functionaliteiten te gebruiken. Dat is dan ook aan te raden. Je maakt natuurlijk een goed profiel aan om onder de aandacht van singles te komen en dan begint het echte werk meteen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te vertellen wie jij echt bent. Het helpt ook altijd als je er wat humor in verwerkt. Verder is het van belang om spontaan en oprecht over te komen. Je hoeft geen boek te schrijven, want enkele regels zijn vaak al voldoende om op anderen indruk te maken. Vul de zoekcriteria duidelijk in, want dat vergroot de kans dat jij met de juiste singles in contact komt. De kans is dan veel groter dat singles jouw benaderen om contact te leggen. Het is op alle platforms aan te raden om foto’s te delen die laten zien wat jouw persoonlijkheid is en waar jouw interesses liggen.

Je hebt met een betaald membership bij Lexa.nl of bij een van de andere platforms natuurlijk de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan. Er is bijvoorbeeld een zoekfunctie beschikbaar om op zoek te gaan naar de partner van je dromen. Alle singles hebben een profiel en de zoekfunctie maakt het gemakkelijk om in contact te komen met mensen die aan jouw voorkeuren voldoen. Heb je iemand gevonden waarvan je denkt dat het een goede match is? Dan leg je eenvoudig contact. Als je het lastig vindt om een gesprek te starten, is het altijd mogelijk om aan te haken op het profiel. Dat breekt al snel het ijs. Het is ook origineel om bijvoorbeeld een gifje te sturen of een linkje met muziek te delen. 

De platforms voor online dating, zoals Lexa.nl en Relatieplanet.nl organiseren doorgaans allerlei events door het hele land. Dat is in deze tijd helaas niet mogelijk, maar in de toekomst natuurlijk wel weer. Bovendien duurt het niet meer lang voordat er terrasjes opengaan en je wellicht je toekomstige partner in het echt kan ontmoeten. Tot die tijd heb je de mogelijkheid om online op zoek te gaan en in contact te komen met singles. Bekijk gerust eerst verschillende platforms voor online dating. Zo ontdek je of het platform je aanspreekt en of jouw doelgroep er tussen zit. Er zijn overigens meerdere platforms die specifiek gericht zijn op een bepaalde groep singles. Bijvoorbeeld Ourtime dat zich richt op vijftigplussers.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees