Januari uitstekende maand om met online daten te starten

Januari uitstekende maand om met online daten te starten

De maand januari is de laatste jaren altijd een van de beste maanden geweest om te starten met online daten. Dat komt omdat er zich in de eerste maand van het nieuwe jaar altijd veel singles inschrijven op online datingsites.

De nieuwe aanwas van singles vergroot dan ook de kans om online een leuke date te vinden. Of misschien wel de liefde van je leven te leren kennen. Dat is natuurlijk waar het allemaal om draait bij online daten. In het afgelopen jaar hebben zich gemiddeld zich 27% meer singles aangemeld voor datingsites. Is er dan een specifieke reden dat januari zo populair is onder singles om te gaan daten?

Piek online daten op 5 januari

De interesse van singles om online te gaan daten, begint al na de kerst. De kerstdagen zijn vaak de dagen waarop singles extra geconfronteerd worden met het gebrek aan een partner. Er zijn altijd wel familieleden die vragen of je nog steeds alleen bent. Na de kerst is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Met de komst van het nieuwe jaar zijn er volop singles die plannen willen maken en dromen willen realiseren. Een droom is vaak om toch een leuke partner te ontmoeten.

Die komen de meeste singles niet zomaar tegen op straat, in de trein of in de supermarkt. Om nieuwe mensen te leren kennen die mogelijk geschikt zijn als partner bieden de sites voor online dating uitkomst. Op 5 januari 2020 is de echte piek waarneembaar bij de online datingsites. Dan melden zich massaal singles aan die er nu echt werk van willen maken. 5 januari valt dit jaar op een zondag en die dag is pas echt de dag waarna het nieuwe jaar voor iedereen weer begint. De feestdagen zijn achter de rug en de schoolvakanties zijn voorbij.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen met zich mee. Zo denken de singles ook die zich eindelijk willen settelen met een nieuwe partner. De kans op slagen is ook groter, omdat het aanbod van singles in januari toeneemt. Wie zich als single nog niet heeft aangemeld op 5 januari loopt de boot natuurlijk niet mis. Het is alleen maar een dag waarop de inschrijvingen toenemen. De hele maand januari loopt het storm en is er alle gelegenheid om misschien wel de man of vrouw van je dromen te leren kennen.

Gratis inschrijving

De sites voor online dating maken het alle singles gemakkelijk om de liefde te vinden. Er zijn namelijk geen kosten verbonden aan de inschrijving. Dat betekent niet dat er helemaal geen kosten bij online daten komen kijken. Dat is pas het geval als je een full member wilt zijn, zoals bij Pepper, Relatieplanet of Lexa.nl. De gratis inschrijving is vooral bedoeld om singles kennis te leren maken met alle mogelijkheden. Zo ontdek je snel of online daten wat voor jou is en je er misschien wel meer van wilt weten. Je hebt dan altijd de kans om van gratis member een full member te worden.


Dating nieuws
 • Tips voor daten tijdens corona
  Tips voor daten tijdens corona
  26-11-2020 lees
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees