Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking

Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking

Er zijn allerlei verschillende platforms voor online dating om de ware te ontmoeten. De werkwijze varieert eveneens. Bij het ene platform ga je op basis van je eigen voorkeuren op zoek naar singles. Bij een ander platform is er sprake van het krijgen van voorstellen op basis van wetenschappelijke matchmaking. Dat is onder meer van toepassing bij Elitedating die specifiek bestemd is voor serieuze singles.

Wetenschappelijke matchmaking

De partnervoorstellen spelen uiteraard een grote rol in de zoektocht naar een liefdespartner. De kans op het slagen van de zoektocht is groter als de partnervoorstellen goed zijn afgestemd op de wensen en voorkeuren. Elitedating maakt daarom gebruik van een speciaal matchingsysteem. Dat systeem is op basis van wetenschappelijke toepassingen tot stand gekomen. Er is sprake van het principe van het zogenoemde OCEAN model dat voortkomt uit de moderne psychologie van de jaren tachtig. Daarom krijg je als single na je aanmelding bij Elitedating ook een uitgebreide vragenlijst voorgeschoteld. De uitkomst daarvan laat een analyse zien van meerdere facetten van de persoonlijkheid. Er is natuurlijk nog meer dat een rol speelt, zoals de verwachtingen ten aanzien van een partner. Ook factoren als leeftijd, woonplaats en geslacht zijn betrokken om geschikte partnervoorstellen te doen.

Persoonlijkheidsprofiel vergelijken

Elitedating maakt het online daten gemakkelijk door de persoonlijkheidsprofielen met elkaar te vergelijken. Door de vergelijking is het mogelijk om een match te vinden. Als persoonlijkheidsprofielen bij elkaar passen, is de kans op succes groter. Zo komen er partnervoorstellen met profielen waaruit gelijke karaktereigenschappen naar voren komen. Of waarbij de interesses van beide singles overeenkomen. Het is niet gezegd dat gelijkenissen en overeenkomsten altijd een basis vormen voor een geslaagde relatie. Het kan ook heel goed zijn dat er juist tegenovergestelde karaktereigenschappen zijn. Daarom is het ook belangrijk dat er sprake is van een evenwicht tussen karaktereigenschappen en interesses. De partnervoorstellen komen dan ook voort uit een evenwichtige mix van eigenschappen die overeenkomen en eigenschappen die het tegenovergestelde van elkaar zijn.

Zo werkt het 

Bij de aanmelding op het platform van Elitedating volgt er eerst een persoonlijkheidstest. De test is een belangrijk onderdeel van het proces van wetenschappelijke matchmaking. Je hebt daarnaast zelf de mogelijkheid om zoekcriteria op te geven. Bijvoorbeeld met betrekking tot de demografische criteria. Hierbij spelen onder meer de leeftijd net als educatie of een kinderwens en religie een rol. Met het invullen van het eigen profiel krijg je de mogelijkheid om singles te laten zien wie je bent en wat je interesses zijn. 

Dagelijks partnervoorstellen

Elitedating voorziet singles iedere dag weer in partnervoorstellen op basis van wetenschappelijke matchmaking. Als single heb je dan ook de mogelijkheid om elke dag kennis te maken met drie tot zeven matches. Er komen wekelijks rond de vijftienhonderd nieuwe leden bij. Bij de grote meerderheid van de leden is er sprake van een hoog opleidingsniveau. Maandelijks zijn er bij dit platform vijfentwintighonderd singles die elkaar in de liefde vinden. Het grootste deel van de leden is boven de 30 jaar en serieus op zoek naar een fijne relatie.


Dating nieuws
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees