Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd

Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd

Lexa is een bekend platform voor online dating en maakt al langer gebruik van een chatbot. Deze heeft de naam Lara bot en gaf in het begin alleen tips. De Lara bot is nu vernieuwd en biedt tegenwoordig ook mogelijkheden om op gepersonaliseerde wijze gesprekken te voeren. Bovendien is er sprake van de toepassing van een algoritme voor matchmaking. Zo krijgen singles nog meer kans om te slagen in de zoektocht naar de liefde.

De rol van Lara bot

Het fenomeen chatbot is natuurlijk niet geheel onbekend, maar de vernieuwde Lara bot gaat wel een stapje verder. Als je met deze bot een gesprek voert, krijg je namelijk het gevoel dat je met een persoon spreekt. Deze chatbot is bovendien erg populair als je nagaat dat er iedere dag rond de tweehonderdduizend berichten uitgaan. Het is ook fijn voor de gebruikers dat Lara bot altijd en overal een antwoord op heeft. Het gebruik ervan is gemakkelijk als je de Lexa app hebt geïnstalleerd. In dat geval druk je op de knop om een gesprek te starten.

Functies van Lara bot

Een van de leuke functionaliteiten van de Lara bot is dat je tips kan krijgen over kleding, maar ook over wat manieren zijn om verlegenheid de baas te zijn. Deze tips komen natuurlijk uitstekend van pas als je aan online dating doet en op zoek bent naar de liefde. Bovendien helpt Lara daar ook nog eens een extra handje bij. Bijvoorbeeld door profielen uit te kiezen die het meest overeenkomen met je profiel en je wensen. Het is zelfs mogelijk om inzicht te krijgen in de kans van slagen. Zo krijg je een match-percentage te zien bij een profiel dat aan je is voorgesteld. Daarbij voorziet de bot ook nog in het wijzen op overeenkomstige interesses. Die vormen vervolgens een prima aanleiding om een gesprek te starten. Mocht je zelf even niets te zeggen hebben of je vervelen dan start Lara een nieuw onderwerp. Zo is het net alsof je echt met iemand in gesprek bent.

Virtuele coach en videochat

Lara is meer dan alleen een chatbot en eerder te zien als een virtuele datingcoach die tips en adviezen geeft. Bijvoorbeeld als je een bericht verzendt. Dan geeft Lara je tips voor de inhoud en voor verbetering. Lara heeft vanaf het moment dat de bot actief is al meer dan twaalfduizend matches aan singles gepresenteerd. De virtuele datingcoach heeft heel goed door dat elk persoon uniek is en dat iedereen andere vragen heeft. De ene single vindt et lastig om het profiel te maken en een ander wil advies bij het versturen van een bericht. Het algoritme is ook zo samengesteld dat steekwoorden en overeenkomstige punten van profielen te lezen zijn. Op basis daarvan voorziet de virtuele datingcoach in het voorstellen van een match. Een extra vernieuwing die is aangebracht door Lexa, heeft betrekking op videochat. Zo kan je eerst een match in de ogen kijken voordat je elkaar in het echt ontmoet. De videochat is niet direct beschikbaar, want eerst moeten er een aantal berichten zijn uitgewisseld.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees