Slow daten voor optimaal succes in de liefde

Slow daten voor optimaal succes in de liefde

Er zijn allerlei vormen van daten, zoals online daten en speeddaten. Daar is nu nog een optie aan toe te voegen in de vorm van slow daten. Deze manier van daten staat haast garant voor optimaal succes in de liefde. Ontdek hier wat het geheim en de kracht is achter slow daten, zoals onder meer mogelijk is bij Relatieplanet.

Tijd voor elkaar bij slow daten

Slow daten houdt in dat je echt de tijd neemt om elkaar te leren kennen. Het kost nu eenmaal tijd om een ander op verschillende manieren te leren kennen. Het is onder meer belangrijk om je open te stellen voor de ander. Dat biedt alle gelegenheid om overeenkomsten te ontdekken. Het is bij slow dating de bedoeling om de perfecte match te vinden. Dat is heel wat anders dan actief te zijn op Tinder om zoveel mogelijk matches te scoren. Als je op zoek bent naar de liefde is er maar één perfecte match nodig. 

Voordelen slow daten

Een van de voordelen van slow daten is dat je niet steeds vergeleken wordt met anderen. Het is immers niet de bedoeling om zoveel mogelijk matches te krijgen. Bij slow daten krijg je een match die goed is voor je zelfvertrouwen. Je profiel laat bij online daten natuurlijk al wat van jezelf zien. Door te starten met slow daten via bijvoorbeeld Relatieplanet neem je echt de tijd elkaar te leren kennen. Dat biedt nog een voordeel. Tegen de tijd dat je elkaar in het echt ontmoet, heb je het gevoel de ander al heel goed te kennen. Het eerste afspraakje vindt wat dat betreft ook op een meer natuurlijke manier plaats. Slow daten is een trend en dat zie je ook terug op televisie. Het televisieprogramma ’Lang leve de liefde’ staat in het teken van slow daten en natuurlijk om daardoor de ideale match te vinden. In het televisieprogramma gaan twee singles 24 uur lang samenwonen. Dat is natuurlijk de ultieme manier van slow daten, waarbij je alleen elkaar hebt. Deze manier van slow daten is ook vorm te geven tijdens het online daten. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Je hebt er niets aan als je iedere dag heel veel matches krijgt, waarbij de overeenkomsten eigenlijk ver te zoeken zijn. Bij slow daten gaat de kwaliteit dan ook boven de kwantiteit. Dat is echt een verademing en uiteindelijk bespaart het ook tijd. Bij slow daten is het ook nog eens zo dat je op betere matches van online datingsites mag rekenen. Dat vergroot uiteraard de kans op succes in de liefde. Net als bij online daten is het bij slow daten overigens niet gegarandeerd dat je de ware liefde direct vindt. Daar komt nog even wat meer bij kijken, zoals de vonk die toch echt moet overslaan. Die vonk hoeft er natuurlijk niet meteen te zijn, maar kan door het slow daten ook langzaam ontstaan. Als je contact hebt met één persoon dan heb je daar alle aandacht voor en dat maakt slow daten ook zo interessant.


Dating nieuws
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees