Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date

Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date

Online daten is populair en uit zich op allerlei manieren. De een maakt gebruik van een app om snel een date te scoren. Een ander meldt zich aan bij een serieus platform voor online dating. Lexa heeft in Nederland een onderzoek uitgevoerd onder duizend singles met als onderwerp het aanhouden van een datingprofiel.

Actief houden van account

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat mannen na een succesvolle date toch het datingprofiel actief houden. Vrouwen doen dat ook wel, maar in mindere mate. De verhouding mannen is procentueel 40% en verhouding vrouwen 25%. Dat is een opmerkelijk verschil. Het laat ook zien dat het niet altijd gezegd is dat als een date succesvol is het zondermeer vanzelfsprekend is dat de datingactiviteiten stoppen. Mannen krijgen bovendien ook vaker het gevoel dat er mogelijk een nog betere date op ze wacht. Hierin zijn de mannen met 30% vertegenwoordigd in de onderzochte groep singels en vrouwen met 20%. De kans bestaat ook dat er onbewust sprake is van de angst alsnog een blauwtje te lopen. Daarom kiezen een groot aantal singles toch voor wat meer zekerheid door nog wat achter de hand te houden. Of misschien verkiezen de singles het motto vrijheid blijheid boven de directe binding in een relatie.

Bindingsangst

De angst om zich te binden doet zich bij meerdere singels voor. Deze angst komt doorgaans voort uit de mogelijkheid om gekwetst te worden. Op het moment dat iemand zich aan een ander bindt, stelt de persoon zich in dat opzicht kwetsbaar op. Dat brengt verschillende gevoelens met zich mee, zoals de angst op een gebroken hart. Dat wil natuurlijk niemand ervaren en kan een reden zijn om ook het datingprofiel toch maar actief te houden. Dan is er in elk geval nog een optie achter de hand mocht het toch misgaan. Er zijn een aantal manieren om met deze bindingsangst om te gaan. Het is bijvoorbeeld belangrijk te weten dat niemand ooit garanties krijgt op liefdesgebied. Het is aan te raden om na een succesvolle date gewoon over te geven aan de liefde. Geniet volop van de momenten samen. Mocht het toch niet de ware blijken te zijn dan heb je in elk geval een fantastische tijd beleefd. Bedenk ook dat niet iedereen 100% serieus is en zich volledig in een relatie wil storten. Of misschien heeft de ander juist ook last van bindingsangst. Niet iedere succesvolle date hoeft uit te monden in een relatie. Het kan altijd zo zijn dat later blijkt dat jullie teveel van elkaar verschillen. Verder is het belangrijk om elkaar de tijd te gunnen en elkaar te leren kennen. Het duurt altijd een tijdje voordat je iemand echt kent. 

Zorg voor de ideale mindset om na een succesvolle dat ook verzekerd te zijn van een succesvol vervolg. Overigens blijkt uit het onderzoek dat vrouwen nogal eens ongeduldig zijn en het liefst direct doorgaan als er niet echt een klik blijkt te zijn. Dat doet 50% van de mannen als er een directe klik ontbreekt en 67% van de vrouwen.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees