Verschillen tussen Tinder en datingsite

Waar we vroeger afspraken bij een bar is de wereld van dating sinds de opkomst van het internet gigantisch veranderd. De ene na de andere datingsite komt op en deze richten zich steeds meer op specifieke doelgroepen. Maar voor velen is internetdating op de computer niet voldoende, het moet nog sneller en makkelijker kunnen. Applicaties zoals Tinder zijn daarom vrijwel op iedere smartphone te vinden. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de traditionele datingsites en de nieuwe mogelijkheden via smartphones?


Datingapplicaties vs datingsites

Veel Nederlanders zijn op zoek naar een leuke partner, dit verklaart de grote populariteit van deze platforms. Applicaties zijn eenvoudig op de smartphone te installeren en het toevoegen van nieuwe foto's is erg gemakkelijk. Datingsites vereisen juist vaak een uitgebreid profiel en het uploaden van foto's kan veel tijd kosten. Applicaties zijn daarom over het algemeen ook sneller.

Tinder dating

Maar de snelheid komt wel met een lagere betrouwbaarheid, je weet tenslotte bij een applicatie niet met wie je te maken hebt. Waar het bij datingsites vaak mogelijk is om te achterhalen met wie je te maken hebt is het binnen applicaties zoals Tinder vrijwel onmogelijk. En dat maakt het lastig om uit te zoeken of je nu wel of niet een leuk persoon hebt gevonden. Bovendien is de drempel tot het gebruiken van een foto van iemand anders erg laag en kan het er al snel toe leiden dat mensen iemand anders voor hun profiel gebruiken. Datingsites pakken het beter aan en zorgen er, dankzij de betaalde functies, voor dat dit probleem niet speelt.

Applicaties zoals Tinder zijn zo laagdrempelig dat zij leiden tot mensen die niet op komen dagen bij afspraakjes. Je kunt er vanuit gaan dat mensen via deze applicatie een stuk minder enthousiast en betrouwbaar zijn dan mensen die je op een datingsite ontmoet. Tenslotte betaal je voor de meeste datingsites een maandelijks bedrag en kiezen mensen er hierom voor om gewoon een eigen account te nemen met eigen foto's. Maar mensen die via Tinder willen daten hoeven nergens voor te betalen en kunnen daarom gemakkelijker niet op komen dagen, tenslotte zitten hier geen consequenties aan vast omdat het zo laagdrempelig is.

Maar kies je dan voor Tinder of Lexa?

Die keuze ligt volledig bij jezelf en jouw wensen. Mensen die op zoek zijn naar een leuke date zullen eerder voor een datingsite kiezen, tenslotte zijn de gebruikers betrouwbaarder en ook serieuzer. Tinder wordt vooral gebruikt om plezier te maken en is hierdoor niet een geschikt platform om een serieuze levenspartner te ontmoeten. Voor eenieder die zoekt naar een serieuze date die kan leiden tot een mooie relatie is de traditionele datingsite daarom nog steeds de beste optie.

Dating nieuws
 • Geef een single een date cadeau
  Geef een single een date cadeau
  24-11-2022 lees
 • Healthy Dating bij parship
  Healthy Dating bij parship
  03-11-2022 lees
 • Speel jeu de boules en ontmoet leuke singles
  Speel jeu de boules en ontmoet leuke singles
  26-10-2022 lees
 • Let op signalen van datingfraude
  Let op signalen van datingfraude
  10-10-2022 lees
 • Lexa organiseert dartavond voor singles in Amsterdam
  Lexa organiseert dartavond voor singles in Amsterdam
  27-09-2022 lees