55-plussers actief op het net

55-plussers actief op het net

Vijfenvijftig plussers melden zich steeds vaker aan op online datingsites om een nieuwe relatie te vinden. Datingsites merken dat de 55-plussers volop aan het daten zijn. Een Amerikaanse datingsite voor senioren heeft hier onderzoek naar gedaan.

Veel websites die speciaal bedoeld zijn voor senioren merken deze actie. Sommige sites krijgen dagelijks wel 1000 nieuwe leden. De senioren die elkaar online ‘ontmoeten’ hebben andere normen dan senioren die dit gewoon ‘in real life’ doen. De nieuwe technologie van het internet wordt steeds belangrijker en dit wordt ook steeds meer aanvaard, ook door de oudere generaties. Het aantal senioren wat actief is op het net steeg in Amerika van 11,3 miljoen mensen in november 2004 naar 17,5 miljoen in het jaar 2009. Deze cijfers komen vanuit het onderzoeksbureau Nielsen uit Amerika.

Een succesverhaal is er een van de 55-jarige Amerikaanse vrouw Jo-Ann. Ze had nooit verwacht dat ze zou online daten. Als grapje schreef ze zich in voor een speciale senioren datingsite in 2009. Jo-Ann is al 18 jaar gescheiden van haar ex-man en ze vond haar leven als single prima. Toen ze aan het surfen was, sprak een advertentie haar aan. Ze vond het in het begin wel erg lastig om een foto van zichzelf online te zetten, omdat dit voor onbekend was, net zoals voor veel oudere mensen. De eerste reacties die op haar foto kwamen, waren niet erg positief. Tot ze op een bepaald moment contact kreeg met Brian. Na veel online daten kwam dan de echte ontmoeting. Jo-Ann voelde dat het goed zat. Een jaar nadat Jo-Ann zich inschreef stappen de twee in het huwelijksbootje.

Senioren hebben vaak een duurzame en lange relatie gehad. Hierdoor komt het dat deze doelgroep een andere aanpak hebben bij het online daten. Ze weten precies waar ze naar op zoek zijn en ze vinden het belangrijk om veel tijd met elkaar door te brengen en hechten minder waarde aan materiële zaken.


Dating nieuws
 • Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  15-04-2019 lees
 • Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  08-04-2019 lees
 • Volg de workshop Hoe leg ik contact
  Volg de workshop Hoe leg ik contact
  01-04-2019 lees
 • Van single naar samen online training
  Van single naar samen online training
  25-03-2019 lees
 • Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  18-03-2019 lees