Onenigheid datingsite voor kinderen

Onenigheid datingsite voor kinderen

Datingwebsite voor jongeren in Amerika schieten als paddenstoelen de grond uit. Deze websites zijn ook razend populair. Een Amerikaanse toneelschool had iets nieuws bedacht, ze wilden een online datingsite beginnen waar kinderen van 11 jaar naar aanleiding van een vragenlijst een zogenaamde “partner” kunnen vinden. Ouders van de kinderen zijn razend om deze actie.

De Amerikaanse toneelschool heeft de datingsite opgericht om op deze manier wat extra geld te verdienen. Kinderen met de leeftijd vanaf 11 jaar kunnen een liefje vinden door middel van geld betalen. Een ouder van een leerling ontdekte dit nadat de moeder van het meisje een vragenlijst in de tas van haar kind vond. De vrouw kon het niet geloven. Ze vindt het walgelijk dat een school jonge kinderen aanspoort om al een partner te vinden. Ook vindt ze het geen fijn idee dat haar 11-jarige dochter gekoppeld kan worden aan een jongen van 15. Het is ongepast dat een school dit onderneemt.

De vragenlijst is onschuldig volgens de directie van de school. En de school verzamelt al 15 jaar geld op deze manier. De directrice zegt dat het een goede manier is om kinderen wat lol te geven. Ze melden zich vrijwillig aan, dus het is onschuldig.

Keith Ablow (psychiater) zegt dat zo’n vragenlijst negatieve gevolgen kan hebben. Hij vertelt dat jongeren hun relatie zien als een volwassen relatie, want een online datingsite is echt iets voor volwassenen. Als ze een zogenaamde volwassen relatie hebben, kunnen ze ook echt volwassen dingen gaan doen. Het kan dus stimuleren om seks te hebben. Volgens Ablow is dit initiatief onverantwoord.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees