Datingsite kopieert facebook profielen

Datingsite kopieert facebook profielen

Voor sommige datingsites is het erg moeilijk om aan leden te komen. Als de sites nieuw zijn is het vaak lastig om een groot aantal leden te trekken omdat het aanbod dan erg schaars is, echter wat er deze week in het nieuws stond was opmerkelijk. De datingsite "Lovely-Faces.com" gebruikte het bekende FaceBook (soort van Hyves) en kopieerde hier met een systeem miljoenen profielen uit en zette deze over in haar dating website. FaceBook was hier erg boos over omdat de privacy van haar gebruikers nogal op de proef werd gesteld, de datingsite had ineens zeer veel leden terwijl deze mensen zich helemaal niet hadden ingeschrijven voor online dating.

De mensen achter de website hebben aangegeven dat het juist is dat ze gegevens van FaceBook gekopieerd hebben. Ze wouden hiermee aangeven dat het bedrijf niet goed om gaat met privacy waardoor deze "grappen" mogelijk zijn. De dating site is inmiddels offline.


Dating nieuws
 • Tips voor een originele date
  Tips voor een originele date
  20-03-2017 lees
 • Pepper verkozen tot beste datingsite 2017
  Pepper verkozen tot beste datingsite 2017
  13-03-2017 lees
 • Herken signalen van online datingfraude
  Herken signalen van online datingfraude
  06-03-2017 lees
 • Pepper in de race voor Shopping Awards 2017
  Pepper in de race voor Shopping Awards 2017
  27-02-2017 lees
 • Gezellige borrel voor singles via Lexa
  Gezellige borrel voor singles via Lexa
  20-02-2017 lees