Een derde gebruikt online daten

Een derde gebruikt online daten

Een derde van de mensen zegt wel eens een online datingsite gebruikt te hebben. Dit komt voort uit een valentijnsonderzoek die de University of Oxford heeft gedaan. De onderzoekers hebben 24.000 mensen ondervraagd. Dit waren mensen uit verschillende landen die internettoegang hebben. Begin 1997 had maar 6% een datingsite bezocht en in 2009 had 15% van de ondervraagden wel eens online dating gebruikt.

Aan het onderzoek deden 12.000 koppels mee. Vrouwen in de leeftijd van 40 tot 69 gaven aan het meeste te daten via internet. 36% van deze vrouwen heeft hun partnet ontmoet via de sociale media of via een online datingsite. Van de vrouwen van 18 tot 39 jaar heeft 23% een partner gevonden via het internet.

Uit het onderzoek blijkt dat het vinden van een partner in de laatste jaren sterk veranderd is. Mensen leren elkaar kennen via de sociale media zoals Hyves en Facebook. Steeds minder mensen ontmoeten elkaar in chatboxen, dit gebeurt minder vanaf het jaar 2000. Het minst populair om een date te vinden zijn familiefeesten en activiteiten van een bepaalde hobby. Maar één op de 15 van de mensen vindt zijn of haar liefde via één van deze twee gelegenheden.
Ook al is online daten erg in opkomst, de meeste mensen ontmoeten hun grote liefde nog op de normale manier. 67% vindt een date via vrienden of via het uitgaansleven (69%). In Nederland vindt men eerder een partner op het werk dan in de kroeg.

Wereldwijd zijn er ook duidelijke verschillen te zien. In de Noord-Europese landen gebruiken de mensen eerder datingsitess dan bijvoorbeeld Portugezen en Spanjaarden. Deze landen zijn meer actief op de sociale media.
De mensen in Brazilië zijn op internet het sociaalst. 8 van de 10 mensen heeft wel eens iemand in real life ontmoet die ze op het internet hebben leren kennen. Dit geldt niet alleen voor relaties maar ook voor vriendschappen.


Dating nieuws
 • Tips voor daten tijdens corona
  Tips voor daten tijdens corona
  26-11-2020 lees
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees