Een derde gebruikt online daten

Een derde gebruikt online daten

Een derde van de mensen zegt wel eens een online datingsite gebruikt te hebben. Dit komt voort uit een valentijnsonderzoek die de University of Oxford heeft gedaan. De onderzoekers hebben 24.000 mensen ondervraagd. Dit waren mensen uit verschillende landen die internettoegang hebben. Begin 1997 had maar 6% een datingsite bezocht en in 2009 had 15% van de ondervraagden wel eens online dating gebruikt.

Aan het onderzoek deden 12.000 koppels mee. Vrouwen in de leeftijd van 40 tot 69 gaven aan het meeste te daten via internet. 36% van deze vrouwen heeft hun partnet ontmoet via de sociale media of via een online datingsite. Van de vrouwen van 18 tot 39 jaar heeft 23% een partner gevonden via het internet.

Uit het onderzoek blijkt dat het vinden van een partner in de laatste jaren sterk veranderd is. Mensen leren elkaar kennen via de sociale media zoals Hyves en Facebook. Steeds minder mensen ontmoeten elkaar in chatboxen, dit gebeurt minder vanaf het jaar 2000. Het minst populair om een date te vinden zijn familiefeesten en activiteiten van een bepaalde hobby. Maar één op de 15 van de mensen vindt zijn of haar liefde via één van deze twee gelegenheden.
Ook al is online daten erg in opkomst, de meeste mensen ontmoeten hun grote liefde nog op de normale manier. 67% vindt een date via vrienden of via het uitgaansleven (69%). In Nederland vindt men eerder een partner op het werk dan in de kroeg.

Wereldwijd zijn er ook duidelijke verschillen te zien. In de Noord-Europese landen gebruiken de mensen eerder datingsitess dan bijvoorbeeld Portugezen en Spanjaarden. Deze landen zijn meer actief op de sociale media.
De mensen in Brazilië zijn op internet het sociaalst. 8 van de 10 mensen heeft wel eens iemand in real life ontmoet die ze op het internet hebben leren kennen. Dit geldt niet alleen voor relaties maar ook voor vriendschappen.


Dating nieuws
 • Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  16-03-2020 lees
 • Speciale avond voor singles tijdens Amsterdam Cocktail Week
  Speciale avond voor singles tijdens Amsterdam Cocktail Week
  02-03-2020 lees
 • Laatste kans verdubbeling abonnement door Pepper
  Laatste kans verdubbeling abonnement door Pepper
  17-02-2020 lees
 • Doe mee met de Muiderslot wandeling of ander single event
  Doe mee met de Muiderslot wandeling of ander single event
  03-02-2020 lees
 • Als single naar Oerol met Relatieplanet
  Als single naar Oerol met Relatieplanet
  20-01-2020 lees