Een derde gebruikt online daten

Een derde gebruikt online daten

Een derde van de mensen zegt wel eens een online datingsite gebruikt te hebben. Dit komt voort uit een valentijnsonderzoek die de University of Oxford heeft gedaan. De onderzoekers hebben 24.000 mensen ondervraagd. Dit waren mensen uit verschillende landen die internettoegang hebben. Begin 1997 had maar 6% een datingsite bezocht en in 2009 had 15% van de ondervraagden wel eens online dating gebruikt.

Aan het onderzoek deden 12.000 koppels mee. Vrouwen in de leeftijd van 40 tot 69 gaven aan het meeste te daten via internet. 36% van deze vrouwen heeft hun partnet ontmoet via de sociale media of via een online datingsite. Van de vrouwen van 18 tot 39 jaar heeft 23% een partner gevonden via het internet.

Uit het onderzoek blijkt dat het vinden van een partner in de laatste jaren sterk veranderd is. Mensen leren elkaar kennen via de sociale media zoals Hyves en Facebook. Steeds minder mensen ontmoeten elkaar in chatboxen, dit gebeurt minder vanaf het jaar 2000. Het minst populair om een date te vinden zijn familiefeesten en activiteiten van een bepaalde hobby. Maar één op de 15 van de mensen vindt zijn of haar liefde via één van deze twee gelegenheden.
Ook al is online daten erg in opkomst, de meeste mensen ontmoeten hun grote liefde nog op de normale manier. 67% vindt een date via vrienden of via het uitgaansleven (69%). In Nederland vindt men eerder een partner op het werk dan in de kroeg.

Wereldwijd zijn er ook duidelijke verschillen te zien. In de Noord-Europese landen gebruiken de mensen eerder datingsitess dan bijvoorbeeld Portugezen en Spanjaarden. Deze landen zijn meer actief op de sociale media.
De mensen in Brazilië zijn op internet het sociaalst. 8 van de 10 mensen heeft wel eens iemand in real life ontmoet die ze op het internet hebben leren kennen. Dit geldt niet alleen voor relaties maar ook voor vriendschappen.


Dating nieuws
 • Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  18-03-2019 lees
 • Pepper herhaalt succesvolle actie met verdubbelaar
  Pepper herhaalt succesvolle actie met verdubbelaar
  11-03-2019 lees
 • Leuke events in maart voor singles
  Leuke events in maart voor singles
  04-03-2019 lees
 • Eten met singles in Foodhall Mout
  Eten met singles in Foodhall Mout
  25-02-2019 lees
 • Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  Valentijnsactie nog geldig bij Relatieplanet
  18-02-2019 lees