De waarheid

De waarheid

Mensen die wel eens een vriend of vriendin hebben overgehouden aan online daten zijn wel bekend met het volgende probleem: wat vertel je als mensen vragen hoe je elkaar ontmoet hebt? Het online daten wordt steeds normaler in de maatschappij maar toch blijft het ongemakkelijk om te zeggen dat je elkaar via het internet kent. DatingZoeker.nl heeft een aantal tips opgesteld waar je misschien wel wat aan hebt.

Weet waar je aan begint met online daten
Denk voordat je gaat daten eens na waarom je het doet. Doe je het voor de lol of ben je echt op zoek naar een partner? Ben je gewoon nieuwsgierig of wil je niet meer alle bars en kroegen langs voor geschikt ‘materiaal’? Als je weet waarom je online gaat zoeken is het ook een stuk makkelijker om aan je vrienden uit te leggen.

Beslis samen
Als je je date echt interessant vindt, en je wilt elkaar vaker zien, overleg dan samen wat je de mensen om je heen gaat vertellen. Vertel je de waarheid of een smoes? Op deze manier komt de vraag hoe jullie elkaar ontmoet hebben niet als een grote verassing en je hoeft niet een gekke smoes ter plekke te bedenken. Als je gaat stamelen en stotteren val je snel door de mand.

Wees zelfverzekerd
Als je toch besluit om de waarheid te vertellen, doe dit dan zelfverzekerd. Draai er niet omheen en vertel gewoon: “Ik heb hem op internet ontmoet.” Of: “Ik was nieuwsgierig en het bleek fantastisch te zijn.” Zorg ervoor dat je overtuigend klinkt. Je hebt wel een leuk persoon ontmoet en dat is altijd goed nieuws.

Zorg dat het klopt
Niets is zo vervelend als elkaar voor schut zetten. Zorg er dus voor dat jij en je partner hetzelfde verhaal vertellen. Zeker als je elkaars vrienden gaat ontmoeten. Hier kun je het heus over hebben als je met z’n tweeën bent.


Dating nieuws
 • Als single naar Oerol met Relatieplanet
  Als single naar Oerol met Relatieplanet
  20-01-2020 lees
 • Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  Januari uitstekende maand om met online daten te starten
  06-01-2020 lees
 • Lexa maakt van daten voor singles een event
  Lexa maakt van daten voor singles een event
  16-12-2019 lees
 • Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  Relatieplanet in 2019 weer Website van het Jaar
  02-12-2019 lees
 • Leuke dating events voor single 50plussers
  Leuke dating events voor single 50plussers
  18-11-2019 lees