Europese singles daten online

Europese singles daten online

Bijna 20% van de Nederlandse vrouwelijke singles maakt liever contact met een nieuwe liefde via een smsje of een email dan in het echt. Het online daten wordt een steeds groter onderdeel in het leven van nu en van de toekomst. Daten op het internet krijgt een grotere rol in het dagelijks leven.

Met de technologie van tegenwoordig, sms en email, is het zoeken van intimiteit een stuk makkelijker geworden in het leven. De tijd van urenlang wachten tot eindelijk de telefoon gaat, al je moed verzamelen om te bellen of om de eerste stap te zetten voor een praatje, ligt ver achter ons. Waarom zou je niet de perfecte man of vrouw via het internet zoeken? Raar is het al lang niet meer. Vele succes verhalen doen de ronde, waarom zou jij het dan niet kunnen?
De eerste stap zetten is veel minder eng, en dit is goed voor het zelfvertrouwen. Een afwijzing via een sms komt iets minder hard aan dan in real life, om het zo maar te zeggen: het is minder gênant. Het is natuurlijk ook makkelijker om iemand digitaal te dumpen, al wordt dit niet aangeraden.

Door al deze nieuwe technologieën is de online dating wereld alleen maar aan het groeien. Vele onderzoeken leggen de datende Europeanen bloot en het blijkt dat online daten in Europa zéér populair is.
Ruim 13% van de mensen in Duitsland heeft wel een beroep gedaan op een datingsite. Ook in Italië, het land van de romantiek, zegt 13% wel eens online gedate te hebben.
In Nederland zijn vooral de vrouwen die toenadering zoeken op het net. Bijna 20% van de vrouwen zegt zich zekerder en fijner te voelen om via de moderne techniek een partner te zoeken. De Nederlandse mannen hebben dit gevoel minder: namelijk maar 10%.
In Spanje zijn de mannen en vrouwen bijna net zoals in Nederland namelijk: 12% (mannen) en 17% (vrouwen). In Zweden zijn de rollen omgedraaid. Hier zijn de vrouwen stoer en de mannen wat meer afwachtende. 31% van de mannen zoekt toenadering via het internet in tegenstelling tot 20% van de Zweedse vrouwen.


Dating nieuws
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees
 • Live Coaching gericht op daten
  Live Coaching gericht op daten
  15-06-2020 lees
 • Incognito modus voor online daten bij Lexa
  Incognito modus voor online daten bij Lexa
  03-06-2020 lees
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees
 • Zo begin je succesvol met online daten
  Zo begin je succesvol met online daten
  05-05-2020 lees