Veilig daten

Veilig daten

Sinds er in Amerika een vrouw werd verkracht door een “online date”, komt de veiligheid omtrent online daten weer naar boven. De website waar de twee elkaar ontmoet zouden hebben, match.com, heeft al maatregelen genomen om dit niet voor een tweede keer te laten gebeuren. Zelf zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen als je van online daten naar real life daten gaat.

De schrijfsters van het boek: “Finding your mate online” (Karin Sterling Anderson en Beth Roberts) beweren dat daten met mannen die je online ontmoet hebt niet minder gevaarlijk is dan met mannen die je al kent in het echte leven. De twee dames geven tips om veilig op zoek te gaan naar een partner in de virtuele wereld.

-    Onderzoek je date op Google. Veel mensen googlen oude vrienden, werknemers, nieuwe vrienden. Waarom zou je dit dan niet doen bij een vrouw of man waar je interesse bij ligt?

-    Zorg ervoor dat vrienden van je weten waar je bent als je op date gaat. Laat je date ook weten dat je vrienden hebt ingelicht waar je bent, met wie je bent en dat je je telefoonnummer hebt achtergelaten. Dit hoef je natuurlijk niet formeel te vertellen, dit kun je ook tussen de gesprekken door even snel laten vallen. Je hoeft je heus niet te schamen voor deze maatregelen.

-    Als je een slecht gevoel hebt over de date in kwestie, luister dan naar je gevoel. Een man die je intimideert of die je dwingt tot iets wat je helemaal niet leuk vindt, is niet goed bezig. Ook als een man je vraagt of je hem niet vertrouwt is een beetje vreemd. Zet bij dit soort taferelen een stapje terug.

-    Laat vrienden zijn profiel of andere belangrijke info lezen door minimaal twee vrienden voordat je hem in real life gaat ontmoeten. Op deze manier kunnen je vrienden je date bekijken en zien of het wel wat is.

Deze maatregelen lijken misschien een beetje “too much” maar veiligheid staat bovenaan. Schaam je niet, het is voor je eigen bescherming.


Dating nieuws
 • Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  16-03-2020 lees
 • Speciale avond voor singles tijdens Amsterdam Cocktail Week
  Speciale avond voor singles tijdens Amsterdam Cocktail Week
  02-03-2020 lees
 • Laatste kans verdubbeling abonnement door Pepper
  Laatste kans verdubbeling abonnement door Pepper
  17-02-2020 lees
 • Doe mee met de Muiderslot wandeling of ander single event
  Doe mee met de Muiderslot wandeling of ander single event
  03-02-2020 lees
 • Als single naar Oerol met Relatieplanet
  Als single naar Oerol met Relatieplanet
  20-01-2020 lees