Cadeautje voor je date?

Cadeautje voor je date?

Stel, je hebt iemand ontmoet via het online daten en je gaat elkaar voor het eerst ontmoeten. Neem je een klein cadeautje mee, ja of nee?

Veel mannen vinden dat ze op een date iets mee moeten nemen voor hun date in kwestie. Vaak zijn dat bloemen, maar het kan ook iets anders zijn zoals een fles wijn. De vraag is of zij dat wel moeten doen. Vaak wordt het gezien als een aardig gebaar en attentheid. Datingcoaches vinden eigenlijk dat je niks mee moet nemen, en vooral niet op de eerste date. Het kan op de vrouw overkomen alsof de man zelf niets te bieden heeft, dus ik neem maar een cadeautje mee om het te compenseren. Of anders gezegd: de man koopt de vrouw om, om tijd met haar te besteden.

Op de eerste date ben JIJ het cadeautje. Die geweldige man of vrouw waarmee je je avond of dag besteed, waar de ander het nog dagen over heeft met zijn of haar vrienden.
Als dit het geval is, kun je bijna voor 100% rekenen op een nieuwe date. Pas ná de eerste date is het toepasselijk om een cadeautje te vinden.

Suzanne, een fervent online dater, zegt dat ze het op deze manier nooit echt bekeken heeft. Ze vindt het zelfs een beetje schokkend omdat ze zelf graag een klein cadeautje meebrengt. Dit doet ze niet omdat ze zichzelf niet de moeite waard vindt. Ze vindt het leuk om een kleinigheidje op de eerste date mee te brengen, iets wat bij dat persoon past. Dit kan klein zijn zoals een chocoladereep of zelfgeplukte bloemen.

Ook hoef je een cadeautje niet perse de eerste minuut te geven. Je kunt het ook onverwachts tussendoor doen of aan het einde van de date. Denk je na een tijdje: dit cadeau is niks voor hem/haar, kun je het altijd nog achterwege laten.

Denk eraan: als JIJ vindt dat een cadeautje gepast is, doe dit dan vooral!


Dating nieuws
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees
 • Zo begin je succesvol met online daten
  Zo begin je succesvol met online daten
  05-05-2020 lees
 • Maak met Lexa van daten een event
  Maak met Lexa van daten een event
  20-04-2020 lees
 • Meer online daten via Relatieplanet
  Meer online daten via Relatieplanet
  06-04-2020 lees
 • Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  16-03-2020 lees