Daten na een stukgelopen relatie

Daten na een stukgelopen relatie

Veel vrouwen die aan het online daten beginnen weten eigenlijk niet hoe dit moet. Vaak zijn ze getrouwd met hun eerste liefde, en weten zij vaak niet hoe ze aan een nieuwe man moeten komen zodra zij weer single zijn.

Zo ook bij Amanda, ze komt uit een relatie die elf jaar geduurd heeft. Ze komt een leuke man tegen. Amanda overlaad haar nieuwe liefde met smsjes en telefoontjes. Ze wil veel met hem samen doen en maakt allerlei plannen om zoveel mogelijk tijd met hem door te brengen. Na een tijdje werd ze gedumpt: ze liep te hard van stapel…

Amanda is één van de oneindig veel vrouwen die de “regels” van het daten niet kent. Na een jarenlange relatie, en vaak ook de eerste, blijven ze alleen over met een leeftijd achterin de dertig. Een aantal vrouwen heeft in haar hele leven maar één man gehad, en dus ook maar één ervaring. Ook kent zij alle nieuwe veranderingen niet die het daten heeft ondergaan: blind daten, speed daten, online daten…

Jo Hemmings, dating-expert en psycholoog, zegt dat het daten van tegenwoordig erg verwarrend kan zijn. Het daten wordt steeds technischer en kunstiger. Ook bij het daten geldt: oefening baart kunst. Je moet doorzetten en niet opgeven, aldus Jo. Het is een cliché, maar wel helemaal waar: je zult eerst kikkers moeten kussen voordat je je prins vindt. Het online daten is hiervoor de perfecte manier.

Paula Hall, bekend van een bekende online datingsite, weet te vertellen dat een single gemiddeld honderd dates moet doorstaan voordat diegene trouwt. In de loop van de jaren zijn er een aantal ongeschreven regels ontstaan voor het online daten. Het is van belang dat je diegene waarmee je gedate hebt de volgende dag een mailtje stuurt als je denkt dat het niks gaat worden. Het advies is om dit ook te doen, veel mensen zijn bang om iemand te kwetsen en gaan daarom tegen hun zin door met daten. Bij twijfel geef je iemand een tweede kans. Het is belangrijk om te genieten van het daten, ook al komen er eerst twintig kikkers op je pad.


Dating nieuws
 • Falll in love promotie bij Pepper
  Falll in love promotie bij Pepper
  24-09-2018 lees
 • Relatieplanet voorziet in tips voor veilig daten
  Relatieplanet voorziet in tips voor veilig daten
  17-09-2018 lees
 • Lang weekend De Hoge Venen voor singles
  Lang weekend De Hoge Venen voor singles
  10-09-2018 lees
 • Abonnement verdubbelaar van Pepper
  Abonnement verdubbelaar van Pepper
  03-09-2018 lees
 • Succesvol online daten in 3 stappen
  Succesvol online daten in 3 stappen
  27-08-2018 lees