De profieltekst

De profieltekst

Een profieltekst schrijven voor een online datingsite heeft nog heel wat voeten in aarde. Het moet opvallen, het moet origineel zijn, het moet goed Nederlands zijn, en ga zo maar door.

De tekst die je in de profiel zet is een heel andere tekst dan voor bijvoorbeeld op Linkedin. Logisch toch? Waarom zijn er dan toch zoveel mensen (vooral mannen) die een droge, saaie, humorloze profieltekst hebben? Een van de belangrijkste punten in een tekst is humor. Als je een glimlach op je gezicht kunt laten verschijnen, is de tekst meestal geslaagd.

Een tekst met spelfouten of zinnen die niet met hoofdletters beginnen komen slordig en een beetje dom over. Dit zal overkomen op de ander alsof je te lui bent om er moeite voor te doen. Sms-taal gebruiken in een online profiel is ook niet aan te raden. Dus laat de: ff, w8 en trug, maar achterwege. Gebruik dit ook niet als je met iemand aan het mailen/smsen bent!

Maar wat dan wel? Er zijn veel tips te vinden op het internet.
Lees op de online datingsite waar jij je wilt inschrijven eens een paar profielen van mensen van hetzelfde geslacht en ongeveer dezelfde leeftijd. Op deze manier krijg je inzicht in wat de anderen voorgeschoteld krijgen. Zoek de overeenkomsten tussen de teksten en gebruik die zinnen/woorden dus niet in die van jou.

Bedenk ook dat hoe jij schrijft, je dit ook aantrekt. Als jij een saaie, onoriginele profieltekst hebt, zul je ook dit soort type mens aantrekken. Andersom werkt het ook: heb je een tekst met humor die eruit springt, dan zullen mensen met humor jouw tekst ook leuk vinden.

Het gaat misschien wat tijd kosten maar succes gegarandeerd! De eerste stap is een goede tekst en je zult zien dat het daten vanzelf gaat komen.


Dating nieuws
 • Winterweekend Ameland voor singles
  Winterweekend Ameland voor singles
  14-01-2019 lees
 • Online video speeddaten via Relatieplanet
  Online video speeddaten via Relatieplanet
  07-01-2019 lees
 • Pepper training van single naar samen
  Pepper training van single naar samen
  24-12-2018 lees
 • Relatieplanet populairste datingsite 2018
  Relatieplanet populairste datingsite 2018
  17-12-2018 lees
 • Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  10-12-2018 lees