Een tweede liefde

Een tweede liefde

Vreemdgaan… Voor de meeste mensen is dit not done in een vaste relatie. Er zijn een aantal online datingsites die een tweede liefde aanbieden. Je zou denken: hier doet toch niemand aan mee? Maar het tegendeel blijkt waar. In Nederland heeft de bekendste vreemdgaan-website al 170.000 leden. In België zijn dit nog “maar” 25.000 mensen. De oprichter van deze site, Erik Drost, is er van overtuigd dat er nog een veel grotere markt voor kan zijn.

Zo’n datingsite heeft de bedoeling om avontuur op te zoeken. Te ontsnappen aan de realiteit. Het hoeft niet meteen uit te komen op seks, maar flirten is voor veel mensen als genoeg.

“Bojangless” is 43 jaar en woont in Antwerpen. Deze man was op zoek naar sensatie, spanning, passie en romantiek, hij wilde uit de alledaagse sleur ontkomen. Hij staat open voor alles, en is niet alleen op zoek naar seks. Hij wil wat flirten en dan ziet hij wel verder.

Een ander verhaal is die van Johan, 66 jaar en zit in een uitgeblust huwelijk. Hij vindt zichzelf attent en lief en is op zoek naar een echte dame die hem af en toe wil vergezellen voor een drankje, terrasje en een babbeltje.

Ook vrouwen doen er aan mee. Magda, een 55-jarige vrouw kijkt vaak even rond op de site en krijgt dan toch wel zin om stiekem af te spreken met iemand.

Volgens Erik Drost is het helemaal niet de bedoeling dat deze mensen hun huwelijk of vaste relatie kapot willen laten maken. Je relatie kan helemaal prima en fijn zijn, al kan er na een paar jaar wel de sleur inkomen. Dan is een avontuurtje misschien wel een uitkomst. Sommige mensen beseffen na het rondkijken op zo’n datingsite dat ze het thuis goed hebben en schrijven zich weer uit.


Dating nieuws
 • Tips voor daten tijdens corona
  Tips voor daten tijdens corona
  26-11-2020 lees
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees