Een tweede liefde

Een tweede liefde

Vreemdgaan… Voor de meeste mensen is dit not done in een vaste relatie. Er zijn een aantal online datingsites die een tweede liefde aanbieden. Je zou denken: hier doet toch niemand aan mee? Maar het tegendeel blijkt waar. In Nederland heeft de bekendste vreemdgaan-website al 170.000 leden. In België zijn dit nog “maar” 25.000 mensen. De oprichter van deze site, Erik Drost, is er van overtuigd dat er nog een veel grotere markt voor kan zijn.

Zo’n datingsite heeft de bedoeling om avontuur op te zoeken. Te ontsnappen aan de realiteit. Het hoeft niet meteen uit te komen op seks, maar flirten is voor veel mensen als genoeg.

“Bojangless” is 43 jaar en woont in Antwerpen. Deze man was op zoek naar sensatie, spanning, passie en romantiek, hij wilde uit de alledaagse sleur ontkomen. Hij staat open voor alles, en is niet alleen op zoek naar seks. Hij wil wat flirten en dan ziet hij wel verder.

Een ander verhaal is die van Johan, 66 jaar en zit in een uitgeblust huwelijk. Hij vindt zichzelf attent en lief en is op zoek naar een echte dame die hem af en toe wil vergezellen voor een drankje, terrasje en een babbeltje.

Ook vrouwen doen er aan mee. Magda, een 55-jarige vrouw kijkt vaak even rond op de site en krijgt dan toch wel zin om stiekem af te spreken met iemand.

Volgens Erik Drost is het helemaal niet de bedoeling dat deze mensen hun huwelijk of vaste relatie kapot willen laten maken. Je relatie kan helemaal prima en fijn zijn, al kan er na een paar jaar wel de sleur inkomen. Dan is een avontuurtje misschien wel een uitkomst. Sommige mensen beseffen na het rondkijken op zo’n datingsite dat ze het thuis goed hebben en schrijven zich weer uit.


Dating nieuws
 • Gezellig aanschuifdiner voor singles in Amersfoort
  Gezellig aanschuifdiner voor singles in Amersfoort
  19-03-2018 lees
 • Online daten legt basis voor sterke en sociale samenleving
  Online daten legt basis voor sterke en sociale samenleving
  12-03-2018 lees
 • Daten met singles in een escape room
  Daten met singles in een escape room
  05-03-2018 lees
 • Abonnementsverdubbeling cadeau van Pepper
  Abonnementsverdubbeling cadeau van Pepper
  26-02-2018 lees
 • Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  19-02-2018 lees