Online daten op zijn retour

Online daten op zijn retour

Iedereen kent wel iemand die een leuke partner gevonden heeft via het internet, of beter gezegd: via het online daten. En toch gaat de populariteit van het online daten achteruit.

’s Werelds grootste online datingsite is match.com, deze website heeft meer dan twintig miljoen ingeschreven mensen. In de Europese markt is Meetic een van de grootste. Deze twee succesvolle bedrijven moeten gaan samenwerken om het hoofd boven water te houden. Vooral Meetic zal dit wel moeten, omdat de online dating markt aan het instorten is.

Meetic is van oorsprong een Frans bedrijf. In Nederland kennen we deze website beter als Lexa.nl. Meetic had aan het einde van maart bijna 900.000 actieve leden over heel Europa. De website die ooit zo succesvol was, leed de laatste vier maanden 3,2 miljoen euro verlies. Dit komt voor een groot deel door de stijgende kosten voor de marketing, om meer en nieuwe leden te werven. Meetic heeft er in het eerste kwartaal van 2011 amper 14.000 nieuwe leden bij gekregen.

Ook de succesvolle online datingsite match.com is niet meer zoals het was. De website heeft in 2004 in het Guinness Book of Records gestaan omdat zij de grootste datingsite van de wereld was. Op dat moment waren er 42 miljoen inschrijven en er waren 15 miljoen leden. Match.com en Meetic kenden elkaar al uit een verleden. Daarom waren ze eigenlijk tot elkaar veroordeeld. Match.com had in 2009 een belang van bijna 30% in Meetic.

Er werd een gouden tijd voor de online datingsites voorspeld. Dit kwam ook wel uit, alleen de laatste tijd worden ze flink verdrukt door de sociale media. Facebook en Twitter zijn nu dé plekken om ongegeneerd met elkaar te flirten. Bovendien zijn Twitter en Facebook gratis, in tegenstelling tot online datingsites.

In ons land zijn er ongeveer 2,6 miljoen singles. De helft hiervan date via het internet. Nederland kent ook al veel online datingsites. Maar ook deze zijn op hun retour. Veel “ouderwetse” relatiebemiddelingsbureaus komen weer boven water. Dit komt omdat veel mensen het internet daten toch vinden tegenvallen.


Dating nieuws
 • Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  Aantrekkelijke korting voor Relatieplanet abonnement
  15-04-2019 lees
 • Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  Nieuwe campagne Ourtime online daten voor vijftigplussers
  08-04-2019 lees
 • Volg de workshop Hoe leg ik contact
  Volg de workshop Hoe leg ik contact
  01-04-2019 lees
 • Van single naar samen online training
  Van single naar samen online training
  25-03-2019 lees
 • Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  Lenteactie met korting bij Relatieplanet
  18-03-2019 lees