Vijftig plussers experimenteel

Vijftig plussers experimenteel

De online dating markt voor 50 plussers heeft steeds meer weg van het “gewone” online dating. Dit heeft 50plusmatch geconcludeerd. 50plusmatch is een online datingwebsite voor 50 plussers die actief bezig zijn met online daten. De website bestaat deze week 5 jaar. In 2006 was het de eerste datingwebsite voor mensen ouder dan 50 in Nederland. In het begin was het nog aftasten, maar hoe meer tijd erover heen ging, hoe meer de 50 plussers het online daten hebben geaccepteerd. 50plusmatch is op dit moment een van de snel stijgende online datingsites in Nederland.

Er werd vaak gedacht dat 50plussers op de ouderwetse manier daten. Gewone afspraakjes, kletsen via de telefoon… Maar het blijkt het tegendeel te zijn. Daten via de mobiel of smartphone en speeddaten zijn ondertussen net zo normaal voor 50plussers als voor de jongere generatie. Het online daten voor deze doelgroep is erg populair en is nog steeds stijgende.

Eigenaar van de website, John Meuffels, geeft aan dat ze een grote groei zien in de leden op de site. Singles in de doelgroep 50plus, kiezen vaker het samen leven met een partner in de betreffende levensfase. Het online daten wordt als erg prettig ervaren. Ze gaan er vanuit dat de 50plussers in het online daten nog steeds groeit.

Uit een onderzoek blijkt dat de doelgroep 50plus zeer experimenteel zijn op het gebied van daten. Ze durven sneller af te spreken en ook daadwerkelijk een relatie aan te gaan. De koppels die op 50plusmatch ontstaan worden ook elk jaar meer en meer. De website ziet de komende jaren met vol vertrouwen tegemoet.


Dating nieuws
 • Leren surfen en singles ontmoeten
  Leren surfen en singles ontmoeten
  15-07-2019 lees
 • Leer singles kennen tijdens een unieke Viking Experience
  Leer singles kennen tijdens een unieke Viking Experience
  01-07-2019 lees
 • EliteDating voor alle singles van niveau
  EliteDating voor alle singles van niveau
  17-06-2019 lees
 • Date workshop om contact te leren leggen
  Date workshop om contact te leren leggen
  10-06-2019 lees
 • Ga als single mee met de Sunset Cruise
  Ga als single mee met de Sunset Cruise
  03-06-2019 lees