Betaald daten loopt terug

Betaald daten loopt terug

De markt van het online daten is zo langzamerhand verzadigd geraakt. Dat zorgt ervoor dat de omzet voor veel grote spelers ook minder wordt. Zij voorzien de komende jaren een nog verdere terugloop in populariteit en inkomsten.

Een rondgang bij verschillende grote datingsites wijst uit dat de interesse voor online dating aan het afnemen is. Het aantal actieve mensen wordt kleiner en ook de dagelijkse bezoekersaantallen worden minder. Dit komt deels doordat de markt zo langzamerhand verzadigd is geraakt. Het aantal datingsites wordt steeds groter, waarbij ook steeds meer niches worden benut. Vrijwel elke doelgroep heeft inmiddels zijn eigen datingsite, wat ook weer verkeer en leden afsnoept van de grotere sites.

Er is echter nog een grotere reden voor de afname van het aantal leden en de inkomsten. Er wordt tegenwoordig namelijk ook veel meer aan dating gedaan via de populaire sociale netwerken zoals Facebook, Hyves en Twitter. Deze netwerken spelen daar zelf ook steeds meer op in door eigen diensten voor dating aan te bieden. Zo begon een Belgische sociale netwerksite onlangs met een datingplatform. Wanneer ook de markt voor sociale netwerken steeds meer verzadigd raakt zullen waarschijnlijk steeds meer van deze initiatieven worden ontplooid.

Het is nog even afwachten of door de teruglopende omzetten ook speciale acties gaan komen van de diverse datingsites. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kortingen op het abonnementsgeld en andere acties die vooral voor nieuwe leden aantrekkelijk uit kunnen pakken.


Dating nieuws
  • Tips voor daten tijdens corona
    Tips voor daten tijdens corona
    26-11-2020 lees
  • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
    Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
    10-11-2020 lees
  • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
    Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
    21-10-2020 lees
  • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
    Slow daten voor optimaal succes in de liefde
    02-10-2020 lees
  • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
    Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
    22-09-2020 lees