Wetenschappers zeggen: geen datingregels nodig

Wetenschappers zeggen: geen datingregels nodig

Er zijn nog steeds genoeg mannen en vrouwen die zich secuur aan een aantal traditionele regels voor het daten houdt. Volgens Amerikaanse onderzoekers is het echter veel beter toe te geven aan je impulsen.

Voor veel mensen geldt nog altijd dat ze op hun eerste afspraakje niet verder willen gaan dan een zoen. Pas bij het derde afspraakje mag seks aan de orde komen. Ook het merendeel van de Nederlandse singles denkt nog op die manier.

Volgens een team van Amerikaanse wetenschappers is het vaak veel beter om gewoon je verlangens de vrije loop te laten. Op die manier bereik je veel beter je eigen innerlijke gevoelens. Het bewijs vindt je volgens de onderzoekers gewoon in de praktijk. Vele succesvolle relaties worden volgens hen namelijk geboren uit een frivole erotische uitspatting die op het eerste gezicht geen langdurige en bevredigende relatie zou kunnen opleveren. Bijvoorbeeld na een afspraakje via een datingsite. Blijkbaar weet ons lichaam toch beter wat goed voor ons is dan je in eerste instantie zou denken.

Het is maar de vraag of Nederlandse singles het advies van de wetenschappers ter harte zullen nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders relatief lang wachten met de consumptie van hun nieuwe relatie. In geen enkel ander Europees land wordt zo lang gewacht met de daad als in Nederland. Vooral de statistieken over het bed delen op de eerste date spreken voor zich. In Nederland ligt dit percentage op 9%, in landen als Spanje en Frankrijk wordt bij meer dan 20% van de eerste afspraakjes al de liefde bedreven.


Dating nieuws
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees
 • Gratis training online daten voor singles
  Gratis training online daten voor singles
  17-08-2020 lees
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees