Wetenschappers zeggen: geen datingregels nodig

Wetenschappers zeggen: geen datingregels nodig

Er zijn nog steeds genoeg mannen en vrouwen die zich secuur aan een aantal traditionele regels voor het daten houdt. Volgens Amerikaanse onderzoekers is het echter veel beter toe te geven aan je impulsen.

Voor veel mensen geldt nog altijd dat ze op hun eerste afspraakje niet verder willen gaan dan een zoen. Pas bij het derde afspraakje mag seks aan de orde komen. Ook het merendeel van de Nederlandse singles denkt nog op die manier.

Volgens een team van Amerikaanse wetenschappers is het vaak veel beter om gewoon je verlangens de vrije loop te laten. Op die manier bereik je veel beter je eigen innerlijke gevoelens. Het bewijs vindt je volgens de onderzoekers gewoon in de praktijk. Vele succesvolle relaties worden volgens hen namelijk geboren uit een frivole erotische uitspatting die op het eerste gezicht geen langdurige en bevredigende relatie zou kunnen opleveren. Bijvoorbeeld na een afspraakje via een datingsite. Blijkbaar weet ons lichaam toch beter wat goed voor ons is dan je in eerste instantie zou denken.

Het is maar de vraag of Nederlandse singles het advies van de wetenschappers ter harte zullen nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders relatief lang wachten met de consumptie van hun nieuwe relatie. In geen enkel ander Europees land wordt zo lang gewacht met de daad als in Nederland. Vooral de statistieken over het bed delen op de eerste date spreken voor zich. In Nederland ligt dit percentage op 9%, in landen als Spanje en Frankrijk wordt bij meer dan 20% van de eerste afspraakjes al de liefde bedreven.


Dating nieuws
 • Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  Singles geven voorkeur aan datingprofiel met diepgang
  10-12-2018 lees
 • Fall in love actie bij Pepper
  Fall in love actie bij Pepper
  03-12-2018 lees
 • Kortingscode voor abonnement Relatieplanet
  Kortingscode voor abonnement Relatieplanet
  26-11-2018 lees
 • Wandelen met andere singles van Lexa
  Wandelen met andere singles van Lexa
  19-11-2018 lees
 • Vier met andere singles Oud en Nieuw op Terschelling
  Vier met andere singles Oud en Nieuw op Terschelling
  12-11-2018 lees