Senioren meest succesvol bij online dating

Senioren meest succesvol bij online dating

In de maand oktober heeft het CBS naar buiten gebracht dat het internet voor het vinden van een relatie het laatste decennium belangrijker is geworden. Er is in de Nederlandse datingsector inmiddels sprake van een miljoenenbusiness. Het is opvallend dat het juist de senioren zijn, die slagen in het vinden van een relatie via online dating.

Experian Hitwise is een marktonderzoeker en heeft laten weten dat het aantal senioren met een leeftijd van 55 jaar en ouder, die online daten de laatste drie jaren met bijna veertig procent is gestegen. Spark Networks geeft zelfs aan dat er de afgelopen acht maanden een stijging is geweest van 93 procent.

De experts zijn van mening dat het succesvolle online daten bij senioren voortkomt uit het gegeven dat zij in hun levensfase niet meer bezig zijn met trouwen en het krijgen van kinderen. Senioren gaan dan ook vanuit een ander perspectief op zoek naar een nieuwe relatie, waarbij overeenkomstige interesses een belangrijke rol spelen.

Bovendien weten senioren wat door hen belangrijk gevonden wordt in een relatie, zodat zij tijdens het online daten gericht kunnen zoeken naar een geschikte levenspartner. Mensen leven tegenwoordig ook nog eens langer, waarbij er waarde wordt gehecht aan een tweede grote liefde, waarmee nog misschien wel twintig jaar kan worden doorgebracht,

Een andere reden voor de stijging van het aantal senioren, die zich op het online daten storten is gelegen in het gegeven dat er steeds vaker echtscheidingen voorkomen in de oudere leeftijdscategorie.


Dating nieuws
 • Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  Veel mannen houden datingprofiel aan na succesvolle date
  10-11-2020 lees
 • Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  Lexa heeft Lara bot voor online dating vernieuwd
  21-10-2020 lees
 • Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  Slow daten voor optimaal succes in de liefde
  02-10-2020 lees
 • Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  Daten op basis van wetenschappelijke matchmaking
  22-09-2020 lees
 • Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  Upgrade voor online dating platform Relatieplanet
  03-09-2020 lees