Senioren meest succesvol bij online dating

Senioren meest succesvol bij online dating

In de maand oktober heeft het CBS naar buiten gebracht dat het internet voor het vinden van een relatie het laatste decennium belangrijker is geworden. Er is in de Nederlandse datingsector inmiddels sprake van een miljoenenbusiness. Het is opvallend dat het juist de senioren zijn, die slagen in het vinden van een relatie via online dating.

Experian Hitwise is een marktonderzoeker en heeft laten weten dat het aantal senioren met een leeftijd van 55 jaar en ouder, die online daten de laatste drie jaren met bijna veertig procent is gestegen. Spark Networks geeft zelfs aan dat er de afgelopen acht maanden een stijging is geweest van 93 procent.

De experts zijn van mening dat het succesvolle online daten bij senioren voortkomt uit het gegeven dat zij in hun levensfase niet meer bezig zijn met trouwen en het krijgen van kinderen. Senioren gaan dan ook vanuit een ander perspectief op zoek naar een nieuwe relatie, waarbij overeenkomstige interesses een belangrijke rol spelen.

Bovendien weten senioren wat door hen belangrijk gevonden wordt in een relatie, zodat zij tijdens het online daten gericht kunnen zoeken naar een geschikte levenspartner. Mensen leven tegenwoordig ook nog eens langer, waarbij er waarde wordt gehecht aan een tweede grote liefde, waarmee nog misschien wel twintig jaar kan worden doorgebracht,

Een andere reden voor de stijging van het aantal senioren, die zich op het online daten storten is gelegen in het gegeven dat er steeds vaker echtscheidingen voorkomen in de oudere leeftijdscategorie.


Dating nieuws
 • Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  Relatieplanet krijgt van Consumentenbond hoogste privacyscore
  18-05-2020 lees
 • Zo begin je succesvol met online daten
  Zo begin je succesvol met online daten
  05-05-2020 lees
 • Maak met Lexa van daten een event
  Maak met Lexa van daten een event
  20-04-2020 lees
 • Meer online daten via Relatieplanet
  Meer online daten via Relatieplanet
  06-04-2020 lees
 • Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  Ideale tijd om met online daten te beginnen met 50 procent korting
  16-03-2020 lees