25 procent kans op relatie na onenightstand

25 procent kans op relatie na onenightstand

Het grootste deel van de singles dat zich bezighoudt met online dating en ingeschreven staat bij een dating site is op zoek naar een serieuze relatie. Naast de dating sites, die vooral bestemd zijn voor het vinden van een nieuwe levenspartner zijn er tegenwoordig ook meer en meer sites, waar het vooral de bedoeling is om het bij één date te laten. In dat geval is er sprake van vrijblijvendheid aangaande elkaar en heeft geen van beide partijen de intentie om een serieuze relatie aan te gaan. Een van de dating sites, die zich daar onder meer op richt heeft onlangs een onderzoek onder 5760 personen gedaan uit tien landen in Europa en Brazilië gedaan. Daar kwamen opvallende resultaten uit naar voren.

Het onderzoek naar bezoekers van online dating sites, die vooral op zoek waren naar eenmalige contacten heeft laten zien dat 25 procent van de gerealiseerde eenmalige afspraakjes met een onenightstand is uitgegroeid tot een relatie. Uit het onderzoek blijft zelfs dat 27 procent van de singles die voor een vrijblijvend contact online gingen daten er een stabiele relatie aan heeft overgehouden.

Verder kwam naar voren dat dertien procent van de ondervraagden heeft laten weten wel eens naar een online dating site te gaan om een afspraakje te kunnen maken voor een erotische ontmoeting. En 41 procent van de ondervraagde Nederlandse heeft gemeld ooit een casual date voor een vrijblijvend afspraakje te hebben gehad. Zelfs als de single dus de voorkeur geeft aan een onenightstand lijkt de kans dus zeer wel aanwezig, dat er een volwaardige relatie met een partner uit voortkomt.


Dating nieuws
 • Zomeractie bij Relatieplanet van start
  Zomeractie bij Relatieplanet van start
  03-08-2020 lees
 • Wandeldate met chatbot Summer Journey
  Wandeldate met chatbot Summer Journey
  20-07-2020 lees
 • Er zijn weer dating events
  Er zijn weer dating events
  01-07-2020 lees
 • Live Coaching gericht op daten
  Live Coaching gericht op daten
  15-06-2020 lees
 • Incognito modus voor online daten bij Lexa
  Incognito modus voor online daten bij Lexa
  03-06-2020 lees