25 procent kans op relatie na onenightstand

25 procent kans op relatie na onenightstand

Het grootste deel van de singles dat zich bezighoudt met online dating en ingeschreven staat bij een dating site is op zoek naar een serieuze relatie. Naast de dating sites, die vooral bestemd zijn voor het vinden van een nieuwe levenspartner zijn er tegenwoordig ook meer en meer sites, waar het vooral de bedoeling is om het bij één date te laten. In dat geval is er sprake van vrijblijvendheid aangaande elkaar en heeft geen van beide partijen de intentie om een serieuze relatie aan te gaan. Een van de dating sites, die zich daar onder meer op richt heeft onlangs een onderzoek onder 5760 personen gedaan uit tien landen in Europa en Brazilië gedaan. Daar kwamen opvallende resultaten uit naar voren.

Het onderzoek naar bezoekers van online dating sites, die vooral op zoek waren naar eenmalige contacten heeft laten zien dat 25 procent van de gerealiseerde eenmalige afspraakjes met een onenightstand is uitgegroeid tot een relatie. Uit het onderzoek blijft zelfs dat 27 procent van de singles die voor een vrijblijvend contact online gingen daten er een stabiele relatie aan heeft overgehouden.

Verder kwam naar voren dat dertien procent van de ondervraagden heeft laten weten wel eens naar een online dating site te gaan om een afspraakje te kunnen maken voor een erotische ontmoeting. En 41 procent van de ondervraagde Nederlandse heeft gemeld ooit een casual date voor een vrijblijvend afspraakje te hebben gehad. Zelfs als de single dus de voorkeur geeft aan een onenightstand lijkt de kans dus zeer wel aanwezig, dat er een volwaardige relatie met een partner uit voortkomt.


Dating nieuws
 • Online dating populair onder senioren en ouderen
  Online dating populair onder senioren en ouderen
  16-09-2019 lees
 • Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  Lexa event met opbrengst voor Hartstichting
  02-09-2019 lees
 • Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  Zomerkriebels promotie in augustus bij datingsite Pepper
  19-08-2019 lees
 • Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  Coaching Workshop voor mannen om contact te leren leggen
  05-08-2019 lees
 • Leren surfen en singles ontmoeten
  Leren surfen en singles ontmoeten
  15-07-2019 lees