Halal online dating in Zweden voor moslims

Halal online dating in Zweden voor moslims

In Zweden is er een initiatiefnemer, die een website heeft ontwikkeld, waarmee ‘halal’ dating mogelijk wordt gemaakt. De initiatiefnemer is Abu Mahmoud, die van mening is dat er voor jonge moslims in Zweden over het algemeen te weinig ontmoetingsplaatsen beschikbaar zijn om een partner te ontmoeten. Bij online dating sites is er geen ruimte voor ‘halal’ dating en om moslims elkaar de gelegenheid te geven online te daten is er een nieuwe website ontwikkeld.

De moskee is niet alleen een plaats, waar gebeden wordt, maar biedt meer dan dat. Zo is er ook aandacht voor sociale contacten en worden er oplossingen gezocht als er zich problemen voordoen. Onder jongere moslims is het vinden van een geschikte partner vaak een probleem en de moskee heeft er met de oprichting van de website voor online dating voor moslimjongeren een oplossing voor geboden.

Het idee is ontsproten aan de hand van datingfolders, die bij de ingang van de moskee in Stockholm lagen en bestemd waren voor de moslimjongeren. Er bestonden in dat opzicht dus al wel datingvormen voor jonge moslims, maar een digitale mogelijkheid, zoals online dating ontbrak tot dusver. Volgens het hoofd van de Islamitische Vereniging in de hoofdstad van Zweden bestaat er een grote behoefte aan dergelijke nieuwe digitale initiatieven.

Overigens wordt de datingsite beheerd door Mahmoud en zijn echtgenote en worden er geen foto’s op de site geplaatst. De echtgenote zal zich over de profielen buigen en vrouwen kunnen met haar contact opnemen, waarna vervolgens beoordeeld wordt of er sprake is van een geschikte match. Aan het online daten wordt wel op een halalwijze eeen vorm gegeven, want het is de bedoeling dat de families van de potentiële partners elkaar ontmoeten.


Dating nieuws
 • Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  Vier het Singles Masquerade Ball mee met Relatieplanet
  19-02-2018 lees
 • Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  Singles matchen op basis van muziekvoorkeur
  12-02-2018 lees
 • Win een leuke date op Valentijnsdag
  Win een leuke date op Valentijnsdag
  05-02-2018 lees
 • Unieke reis voor singles naar Curaçao
  Unieke reis voor singles naar Curaçao
  22-01-2018 lees
 • Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  Virtuele coach helpt single bij vinden van date
  15-01-2018 lees